Výborná, snadná a hlavně díky tvarohové náplni, krásně vláčná buchta.

Důležité je použití správného tvarohu. Hledejte: jemný tvaroh na pečení. Já nejčastěji používám Jaroměřický. Pokud by jste použily klasický v kelímku, směs by byla příliš řídká.

Budeme potřebovat

Drobenka

  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 g mletého cukru
  • 250 g másla
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

Náplň

  • 2 ks tvarohu na pečení (500 g)
  • 500 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 80 g cukru
  • vanilkový cukr
  • Ovoce – můžete použít čerstvé, nebo mražené – jahody, borůvky, rybíz, maliny, ostružiny.
  • Plech o velikosti 36×30 cm. Můžeme použít i menší. Větší bych ale nedoporučovala, buchta by pak byla příliš nízká.
  • pečicí papír

Postup

Drobenka

  1. Smícháme si všechny sypké ingredience.
  2. Přidáme trošku změklé máslo.
  3. Pomocí konečky prstů tvoříme drobenku.

Náplň

  1. Tvaroh, mléko i vajíčka by měli mít stejnou, pokojovou teplotu. Takže si je vytáhneme z lednice alespoň hodinu předem. Pokud by byl tvaroh a ostatní ingredience příliš studené, mohla by se nám náplň v průběhu pečení srazit.
  2. Poté všechny ingredience na náplň dáme do misky a rozmixujeme pomocí ručního šlehače.

Kompletace

  1. Připravíme si plech, který vyložíme pečicím papírem.
  2. Na plech si dáme zhruba 2/3 drobenky a pořádně vrstvu umačkáme.
  3. Na drobenku nalijeme tvarohovou náplň, posypeme ovocem a nakonec zasypeme zbylou drobenkou.
  4. Buchtu dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, program pečení vrch + spodek a pečeme zhruba 40-45 minut.

Všechny suroviny na náplň si dáme do jedné misky a rozmixujeme do hladké hmoty. Připravíme si plech s pečícím papírem, na který si dáme 2/3 drobenky a pořádně umačkáme. Pak přijde na řadu tvarohová náplň, kterou nalijeme na umačkané těsto, posypeme ovocem a nakonec zasypeme drobenkou.

Buchtu dáme péct do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba 40-45 minut.