Výborná, snadná a hlavně díky tvarohové náplni, krásně vláčná buchta.
Důležité je použití správného tvarohu. Hledejte: jemný tvaroh na pečení. Já nejčastěji používám Jaroměřický. Pokud by jste použily klasický v kelímku, směs by byla příliš řídká.
Budeme potřebovat
Drobenka
- 500 g polohrubé mouky
- 200 g mletého cukru
- 250 g másla
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
Náplň
- 2 ks tvarohu na pečení (500 g)
- 500 ml mléka
- 2 vajíčka
- 80 g cukru
- vanilkový cukr
- Ovoce – můžete použít čerstvé, nebo mražené – jahody, borůvky, rybíz, maliny, ostružiny.
- Plech o velikosti 36×30 cm. Můžeme použít i menší. Větší bych ale nedoporučovala, buchta by pak byla příliš nízká.
- pečicí papír
Postup
Drobenka
- Smícháme si všechny sypké ingredience.
- Přidáme trošku změklé máslo.
- Pomocí konečky prstů tvoříme drobenku.
Náplň
- Tvaroh, mléko i vajíčka by měli mít stejnou, pokojovou teplotu. Takže si je vytáhneme z lednice alespoň hodinu předem. Pokud by byl tvaroh a ostatní ingredience příliš studené, mohla by se nám náplň v průběhu pečení srazit.
- Poté všechny ingredience na náplň dáme do misky a rozmixujeme pomocí ručního šlehače.
Kompletace
- Připravíme si plech, který vyložíme pečicím papírem.
- Na plech si dáme zhruba 2/3 drobenky a pořádně vrstvu umačkáme.
- Na drobenku nalijeme tvarohovou náplň, posypeme ovocem a nakonec zasypeme zbylou drobenkou.
- Buchtu dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, program pečení vrch + spodek a pečeme zhruba 40-45 minut.
Všechny suroviny na náplň si dáme do jedné misky a rozmixujeme do hladké hmoty. Připravíme si plech s pečícím papírem, na který si dáme 2/3 drobenky a pořádně umačkáme. Pak přijde na řadu tvarohová náplň, kterou nalijeme na umačkané těsto, posypeme ovocem a nakonec zasypeme drobenkou.
Buchtu dáme péct do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba 40-45 minut.
Kapzuza
Sakryš, koupila jsem si jen jeden tvaroh a pak najdu tenhle recept! No, tak se stavím ještě i pro ovoce a zítra jdu na to 🙂
admin
Super 🙂 Pak napište, jak chutnala 🙂
Kapzuza
Výborná! Jen jsem musela dát méně mléka, asi polovinu, jelikož jsem měla tvarohy ve vaničce 🙂 dělám podobný koláč, jen s ovocem, tak tohoto je alespoň více a třeba vydrží déle jak dva dny 😀
admin
Ahá 🙂 Ona ta směs je řidší i s tvarohem na pečení, ale pečením to všechno krásně ztuhne 🙂 Jsem moc ráda, že chutná! 🙂
Lenka
Mockrát děkuji za recept, buchta je výborná! 🙂
admin
Jéé, to jsem moc ráda 🙂