Těstovinový salát, který je výborný teplý i studený. Takže si ho s chutí můžete dopřát v zimě i v létě.

Za vznik tohoto receptu vděčím hlavně holkám z práce. Nikdy by mě nenapadlo podusit kedlubnu a smíchat ji s těstovinami. Holky si vařily společně zdravé recepty a jeden z nich byl – těstoviny s dušenou kedlubnou. Bylo to fakt výborné! Tak jsem si je doma hned udělala. Jenomže, dajte chlapom těstoviny s kedlubnou 😀 z toho by asi moc dříví nenaštípali. A protože mi dušená kedlubna připomíná zelí, hned jsem k tomu viděla uzené maso. Postupně jsem přidala další zeleninu a vznikl z toho tenhle super salát 🙂

Tímhle holkám děkuji a doufám, že zkusíte i tuhle (ne zas tak dietní verzi)! ♥

Recept je na zhruba 5 porcí.

Budeme potřebovat

  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 200 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 2 střední kedlubny
  • 400 g uzeného masa
  • 500 g těstovin
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Jako první si připravíme všechny ingredience. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Kedlubnu, petržel a mrkev si oloupeme a nastrouháme na hrubo. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
  2. Vezmeme si hlubokou pánev, nebo hrnec s vyšším dnem. Rozpustíme máslo a přidáme lžíci olivového oleje.
  3. Na rozpálenou pánev dáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme uzené maso a krátce osmahneme. Po chvilce přidáme mrkev, petržel a kedlubnu. Osolíme, opepříme a necháme krátce podusit.
  4. Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přecedíme a smícháme se zeleninovou směsí.