Bramborák – cukeťák? Jak to jen nazvat. Všichni milujeme bramboráky. A neříkejte, že ne! 😀 Poslední dobou hodně frčí bramboráky z cukety, ale co takhle spojit obě suroviny dohromady a vytvořit bramboro – cukeťáky.

Někdo má radši malé bramboráčky, my většinou děláme bramborák přes celou pánev a čím tenčí, tím lepší.

Tak jako bramborák i tyhle cuketo – bramboráky si můžete dát samotné, se zeleninou nebo naplněné masovou směsí. U nás se jí rovnou z pánve, naplnit se stihnout jedině, když jsou všichni v práci nebo ve škole 😀

Budeme potřebovat

  • 850 g cukety
  • 850 g brambor
  • 3 vajíčka
  • 100 g hladké mouky
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • olej – na smažení

Postup

  1. Cuketu si očistíme, omyjeme, najemno nastrouháme a osolíme. Díky soli nám cuketa pustí přebytečnou vodu, kterou důkladně vymačkáme.
  2. Brambory si očistíme, najemno nastrouháme a taky důkladně vymačkáme přebytečnou vodu.
  3. K cuketě a bramborám přidáme vajíčka, mouku, česnek a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  4. Pánvičku si zakápneme olejem, pomocí lžíce dáme těsto na pánev a vidličkou vytvoříme placku, kterou z obou stran osmažíme do zlatova – křupava 🙂
  5. Pokud by jste neměli čas stát půl dne u plotny a smažit bamboráky, nebo máte raději zdravější verzi, cuketo – bramboráky si můžete upéct i v troubě. Stačí plech vyložit pečicím papírem, na který vytvarujeme placky. A dáme péct na 180°C program horký vzuch.