Budeme potřebovat

Náplň

  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g smetana 33%
  • 300 g čokolády (60 – 70%)

Sušenkový základ

  • 180 g sušenek
  • 80 g másla

Postup

Sušenkový základ

  1. Do mixéru vložíme sušenky a rozmixujeme, poté přidáme máslo a znovu mixujeme. Máslo by mělo být trošku změklé.
  2. Spodek kulaté formy si vyložíme pečicím papírem, na který dáme rozmixované sušenky a pořádně uťapkáme. Pomocí rukou vytvarujeme i sušenkový okraj.

Náplň

  1. Tvaroh, smetanu a máslo si vyndáme alespoň dvě hodiny předem z lednice. Měli by mít pokojovou teplotu.
  2. Smetanu si ohřejeme na zhruba 70°C. Čokoládu si nalámeme na malé kousky do misky.
  3. Ohřátou smetanu nalijeme na čokoládu, necháme pár minut tak, aby se nám čokoláda roztopila, poté promícháme. Pokud by se nám všechna čokoláda neroztopila, ponoříme nádobu do teplé vody a čokoládu promícháváme. Až je čokoláda celá roztopená, necháme ji trošku zchladnout.
  4. Do misky si dáme tvaroh a čokoládu. Ručním mixérem směs promixujeme, případně dosladíme cukrem.
  5. Směs nalijeme na sušenkový základ. A dáme do lednice.
  6. Nakonec dozdobíme ořechy.