Pokud hledáte oběd do 15 minut, taky tohle je přesně pro vás. Než se vám uvaří těstoviny, nachystáte si zbytek surovin a výborné jídlo je na stole.

Je to takový recept, co důl dal. Takže pokud doma máte kousek jiného sýru, klidně ho použijte, případně můžete doplnit šunkou. Záleží jen na vás, jak si recept upravíte.

Recept je zhruba na 4 – 5 porcí.

Budeme potřebovat

  • 500 g těstovin
  • 500 g rajčat
  • 150 – 200 g parmigiano reggiano
  • 50 g másla
  • česnek
  • bazalka
  • sůl

Postup

  1. Jako první si dáme vařit vodu na těstovinu, kterou osolíme.
  2. Mezitím než se nám těstoviny uvaří, si nakrájíme rajčata, nastrouháme sýr.
  3. V malém kastrůlku si rozpustíme máslo, do kterého vymačkáme česnek, díku tomu nám máslo krásně provoní česnekem.
  4. Nachystáme si lístky bazalky.
  5. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme s rajčaty, máslem a bazalkou.
  6. Pokud budete jíst těstoviny teplé, posypte sýrem až na talíři.
  7. Pokud budete jíst těstoviny studené, počkejte až těstoviny zchladnou a teprve potom vmíchejte sýr.